Apple má velké vytížení výroby OLED displejů a ostatní výrobci se toho bojí. Čínští výrobci smartphonů hledají alternativní technologii pro zobrazování v budoucích mobilních telefonech, podle zprávy dnes DigiTimes.



Huawei, Oppo a Xiaomi plánují přijmout mini LED podsvícené panely na chytrých telefonech vyráběných koncem 2018. Tři společnosti se domnívají, že Apple „může prodloužit používání AMOLED panelů“ na iPhony v roce 2018 a zabrat ještě více výrobní linky firmy Samsung Display, dodavatele i na OLED displeje.

Apple začal instalovat OLED displeje do iPhonu X v loňském roce a očekává se, že se v roce 2018 zvýší s druhou generací iPhone X a 6,5 ​​palce „iPhone X Plus“, který by měl vést Apple k výraznému zvyšení objednávky OLED displejů, díky větší velikosti. Společnost také implementovala OLED displeje do Apple Watch.

Namísto pokusu o boj s dodávkou OLED displejů proti společnosti Apple se výrobci smartphonů v Číně v letošním roce zaměří na mini LED. Společnosti údajně požádaly dodavatele se sídlem v Tchaj-wanu, aby začaly vyrábět mini LED podsvícení v červnu 2018 v očekávání výroby, které by debutovaly ve druhé polovině roku 2018. Průmyslové zdroje poznamenaly, že technologický pokrok v konstrukcích mini LED produktů může snížit výrobní náklady, čímž se dále zvyšuje připravenost výrobců smartphonů přijmout technologii.

Vedle nabídky Samsung Display, dřívější zpráva naznačila, že společnost Apple přidá LG Display do svého dodavatelského řetězce na OLED dipsleje, aby pomáhala při vytváření panelů o velikosti 6,5″ pro zařízení iPhone X Plus.

Společnost Samsung byla jediným dodavatelem OLED pro iPhone X v roce 2017 a předpovídá, že Apple zvýší objednávku OLED panelů o 180 až 200 milionů OLED displejů v roce 2018 (pro zařízení o velikosti 5,8″) 50 milionů v roce 2017.

Zdroj: macrumors.com