Neznalost neomlouvá, tak by se dal nazvat krok e-shopu Overstock.com, který prodává nábytek a domácí potřeby. Nově zavedl platbu za zboží v Bitcoinech, ale před pár měsíci vzniklo štěpení měny i na Bitcoin Cash, ten má mnohem menší hodnotu než samotný Bitcoin.



Bohužel, když jste zvolili na e-shopu platbu v Bitcoinech, tak byl vygenerován QR kód a adresa, kam se mají Bitcoiny zaslat. Po odeslání se však částka z Coinbase strhla z Bitcoin Cash a ne Bitcoinu. Konrkétně v tomto případě zákazník zaplatil 12$, místo původních 78$. E-shop samozřejmě poté označil objednávku za úspěšně zaplacenou.

Chyba pravděpodobně vznikla při implementaci API platební brány Coinbase. Po upozornění na tuto chybu e-shop platbu Bitcoinem pozastavil, dokud nebude opravena.

Začít obchodovat můžete třeba jen za 500,- Kč a to snadno prostřednictvím peněženky Coinbase platební brány přes kartu Visa a MasterCard, kde je možné nakupovat a prodávat kryptoměny Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum a Litecoin.

Není tedy pravdou, že si musíte koupit např. jeden celý Bitcoin. Navíc pokud se registruje přes tento odkaz, tak získáte zdarma 10$ v kryptměně Bitcoin k Vašemu prvnímu nákupu.

Zdroj: krebsonsecurity.com