Apple by měl udělat více, aby omezil rostoucí závislost dětí na smartphonech. V Kalifornii mají učitelé státních škol obavu o stále se narůstajícím vlivu mobilních zařízení a sociálních médií na mladé lid a vyzval společnost Apple, aby bylo nabídnuto více nástrojů a možností k zabránení poškození.



V dopise se uvádí několik studií, které odhalují negativní účinky smartphonů a sociálních médií na duševní a fyzické zdraví dětí. Jedna studie například zjistila, že 67 procent z více než 2 300 učitelů, kteří jsou dotázáni, se domnívá, že počet studentů, kteří jsou v učebně negativně rozptylovali, se zvyšuje, zatímco 75 procent uvádí, že schopnost studentů zaměřit se na vzdělávací úkoly klesl.

V jiné studii bylo prokázáno, že uživatelé sociálních médií, mají o 27 procent vyšší riziko deprese ve srovnání s dětmi, kteří převyšují průměrnou dobu strávenou hraním sportů, socializací s přáteli nebo domácími úkoly.

Kvůli tomuto ohrožení investoři, kteří kolektivně řídí akcie společnosti Apple ve výši 2 miliard dolarů, navrhli, aby společnost Apple zřídila odbornou komisi včetně odborníků na vývoj dětí a zpřístupnila své informace vědcům. Dopis také navrhoval posílení systému iOS a přidružených aplikací, které by poskytly rodičům a opatrovníkům více zdrojů na ochranu jejich dobrých životních podmínek.

Zdroj: macrumors.com