Apple připravil aktualizaci softwaru iOS 11.3, jejíž první beta verze byla zpřístupněna vývojářům ve středu. Ta přidává sice malou, ale užitečnou funkci, a to třídit recenze v App Store na iPhonu, iPadu a iPodu touch.



Po klepnutí na možnost Zobrazit vše v sekci Hodnocení a recenze v App Store mohou uživatelé nyní třídit recenze podle čtyř kategorií, včetně Nejužitečnější, Nejlépe ohodnocené, Nejhůře ohodnocené a Nejnovější. Většina užitečných informací zobrazuje recenze, které získaly nejvíce užitečných zpětných vazeb od ostatních uživatelů. Každý uživatel může označit recenzi za „užitečnou“ nebo „neužitečnou“ tím, že stiskne 3D bublinu. Mezi nejlépe ohodnocené se řadí aplikace s nejvyššími hodnoceními, počínaje pěti hvězdičkami.

Mezi nejhůře ohodnocené pak patří naopak ty s nejnižšími hodnoceními, počínaje jednou hvězdičkou. Nejčastěji se zobrazují recenze v obráceném chronologickém pořadí, přičemž se nejdříve objevily nejnovější recenze. Neexistuje žádný způsob, jak třídit recenze v App Store na dřívější verzi iOS 11, takže je to vítaná změna, zejména vzhledem k tomu, že se v App Store zobrazovaly pro některé uživatele staré, irelevantní recenze. iOS 11.3 je v současné době dostupný pouze pro vývojáře. Aktualizace softwaru bude pravděpodobně zveřejněna na jaře.

Zdroj: macrumors.com