Nové beta verze pro vývojáře iOS 11.3 a tvOS 11.3 přinášejí funkci AirPlay 2, která umožňuje přehrávání ve více místnostech na Apple TV pomocí iPhonu. iOS 11.3 a tvOS 11.3 jedné nebo více televizích Apple TV 4. nebo 5. generace můžete pomocí AirPlay 2 streamovat hudbu na více zařízení najednou.



Například se dvěma Apple TV se systémem tvOS 11.3, které jsou umístěny v různých místnostech v domě, můžete použít iPhone pro přehrávání stejné skladby na obou Apple TV zaroveň, pomocí multi-room audio funkce AirPlay 2.

Instalace tvOS 11.3 vás vyzve k přidání vaší Apple TV do vašeho nastavení HomeKitu a následně budete požádáni, abyste si během instalace vybrali prostor pro označení AirPlay 2. Po dokončení je Apple TV v aplikaci Domácnost zobrazena jako dostupné zařízení.

AirPlay 2 bylo oznámeno jako součást systému iOS 11 v červnu 2017, tedy od okamžiku, kdy byl poprvé představen tento operační systém pro iPhone a iPad. AirPlay 2 přináší funkce jako přehrávání zvuku ve více místnostech ze zařízení iOS a vylepšenou vyrovnávací paměť.

Funkce AirPlay 2 je omezena na zařízení, která běží na stávajících vývojářských systémech iOS 11.3 a tvOS 11.3, takže v současné době funguje pouze s Apple TV u vývojářů.

AirPlay 2 nebyl dosud oficiálně vydán společností Apple pro veřejnost, avšak v budoucnu tato funkce bude podporovat i ​​reproduktory třetích stran, stejně jako HomePod od Applu. Pokud jsou zařízení kompatibilní s AirPlay 2 široce dostupná, budete moci používat AirPlay 2 pro ovládání všech různých reproduktorů a zařízení umístěných v celém domě, a to v plnohodnotné zvukové zážitky v několika místnostech. AirPlay 2 totiž podporuje bezztrátové přehrávání.