iPhone X se v prosinci 2017 dostal do prvních tří nejprodávanějších telefonů ve všech klíčových oblastech, podle nových údajů, které sledoval Kantar Worldpanel. Konkrétně se vyšplhal mezi nejprodávanější modely v průběhu letních prázdin v Evropě, Japonsku, Austrálii, Spojených státech a Číně.



Ačkoli podíl na trhu klesl v USA v období od října do prosince 2017 o 0,5 procenta (až na 43,9 procenta), vědci uvedli, že používanost systému iOS dosáhla nového maxima 96 procent. Společnost Kantar uvádí, že střídavé vydání iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X je zdravou strategií s několika cenovými body, které zvyšují podíl společnosti Apple v těchto klíčových trzích. Podíl na trhu systému iOS vzrostl ve Španělsku a Japonsku o 0,5 procenta, v Evropě o 0,7 procenta, v Austrálii o 1,2 procenta, v Německu o 2,5 procenta a o 10,1 procenta v Číně.

„Úplné výsledky za poslední čtvrtletí roku ukazují, že rozhodnutí Apple vydat tři nové mobilní telefony v prodlouženém období, včetně iPhone X, byla dobrá volba. S existující strukturou prodeje společnosti Apple bylo očekávané, že by tento iPhone měl být nejprodávanějším zařízením na klíčových vyspělých trzích, ale s jeho vysokou cenou, vznikla obava o cenovou dostupnost v reálném životě. Vzhledem k tomu, že v prosinci se iPhone X dostal do prvních tří nejprodávanějších zařízení ve všech klíčových oblastech, zejména v Číně, kde se jednalo o nejprodávanější model, zdá se, že jeho cenová strategie byla omluvena,“ uvedl Kantar Worldpanel.

Zdroj: macrumors.com