Minulý týden zazněly zprávy od několika zdrojů, že výkonný ředitel společnosti Apple Music Jimmy Iovine hodlá opustit Apple a to v srpnu po posledním převzetí svých akcií, ale Iovine včera řekl pro Variety, že neopustí společnost.



Podle společnosti Apple, Iovine je odhodlán pomáhat šéfovi společnosti iTunes Eddy Cue a generálnímu řediteli společnosti Apple Tim Cookovi a nadále rozšiřovat Apple Music.

Je mi skoro 65 let, jsem v Applu čtyři roky a za 2,5 let služby [Apple Music] dostala více než 30 milionů předplatitelů a společnost Beats pokračuje v úspěšném běhu, ale stále, jsem více odhodlána dělat cokoli, co Eddy [Cue], Tim [Cook] a Apple potřebují, abych pomohl, kdekoli a jak jen mohu pomoci.“

Zatímco Iovine potvrdil, že konečná část akcií mu byla přidělena, když Apple koupil Beats, v srpnu bude vydaná pouze malá část.

Iovine plánuje i nadále pomáhat streamingu hudebního průmyslu vpřed. Jeho cílem je dostat hudbu správným směrem.

Podle Iovine musí být streamingový hudební průmysl „zajímavější“, aby byl úspěšný, a to po stopách společností Netflix s originálním obsahem. Apple se silně zaostřuje na originální obsah s exkluzivními dokumentárními dokumenty souvisejícími s hudbou a televizními pořady jako „Planeta aplikací“ a „Carpool Karaoke: The Series“.

Ačkoli Iovine nemá oficiální titul v Apple, byl od roku 2015 těžce zapojen do Apple Music a vyjednal mnoho pro streamovací službu vedle Eddy Cue, Dr. Dre, Roberta Kondrka, Trenta Reznora a dalších Apple Music execs.

Zdroj: macrumors.com