Společnost Microsoft vydala v úterý aktualizaci OneDrive, která přidává podporu aplikace Soubory v systému iOS 11 a přináší řadu dalších nových funkcí, z nichž mnohé jsou odpovědi na zpětnou vazbu uživatelů.



Rozhraní bylo přepracováno, aby se lépe využíval prostor na obrazovce a aby se názvy souborů lépe četly, zatímco tlačítko vedle každé položky přináší nové menu s kontextovými volbami. Miniatury se zvětšily, sdílené soubory jsou nyní dostupnější a víceřádkový výpis byl přepracován tak, aby byl méně přeplněný a položky a názvy souborů měly lepší prostor. Další vítanou novinkou ve verzi 10.1 je rozšířená podpora náhledu pro více než 130 typů souborů, včetně Adobe Photoshop, Illustrator, RAW, 3D objekty, vysoce přesné DICOM, TIFF soubory, iWork soubory, Java/C/Swift a mnoho dalších.

Služba OneDrive navíc podporuje přetahování, což uživatelům umožňuje přetahovat soubory do e-mailů a přesouvat je mezi otevřenými kartami v zařízeních iPhone a iPad. K dispozici je také několik úprav pro iPhone X, rozhraní se nyní zobrazuje správně v orientaci na šířku, zatímco řada obtěžujících chyb byla opravena, včetně té, která způsobila, že výsledky hledání zmizely při každém otevření souboru. OneDrive je zdarma ke stažení pro iPhone a iPad v App Store.

Zdroj: macrumors.com