Apple oznámil minulý měsíc, že otevře novou prodejnu v Melbourne v Austrálii na náměstí Federation Square. Zatímco Apple, tak viktoriánská labouristická vláda jsou přesvědčeni o ekonomickém boomu, který tento nový obchod přinese, někteří obyvatelé tuto změnu příliš nevítají, pokud jde o to, že Apple převezme budovu Yarra na náměstí Federace.



Apple by totiž převzal budovu, která je domovem několika různých organizací, včetně Melbourne Festival Headquarters a dalších. Dokonce se objevila stránka „Zastavte Apple“ se objevila, aby se spojili „občané Melbourne proti Apple Square Square“.

Navíce se objevilo na Change.org objevilo několik petic pro cíl zastavení demolice budovy Yarra na náměstí Federation Square. Největší petice má více než 50.000 podpisů a vysvětlila, že ztráta budovy Yarra pro firemní podnikání je opakem toho, na čem stojí Federální náměstí.

Webová stránka „Zastavte Apple“ také vyzývá daňové postupy Applu v Austrálii a tvrdí, že společnost v období od roku 2015 do roku 2016 zaplatila pouze daňovou sazbu ve výši 1,6%, což společnosti neumožňuje převzít veřejně financovaný prostor.

Zdroj: 9to5mac.com