Kolísání kryptoobchodů způsobilo v uplynulém roce senzační titulky, přičemž cyklické poklesy a přepětí způsobují, že dokonce ceny akcií Apple vypadají ve srovnání s ostatními jako nic. Díky tomu do trhu kryptoměn vstupuje stále více lidí a ne, skutečně se nejedná o bublinu.



Pro úplně začátečníky je nejsnadnější vytvořit si svojí první peněženku na Coinbase, která je nejstarší a zároveň jedna z nejstabilnějších na celém trhu krypto peněženek. Prostředí je příjemné, přehledné a jednoduché pro ovládání. Navíc máte k dispozici i mobilní iOS aplikaci pro iPhone z App Storu, takže nosíte svůj přehled neustále v kapse nebo ruce.

Začít obchodovat můžete snadno prostřednictvím platební brány přes kartu Visa a MasterCard. Pro tento nákup se musíte verifikovat, ale nemusíme mít obavu, není to nic složitého, budete k tomu potřebovat jeden z dokladů totožnosti a to buď občanku, řidičák nebo pas.

Navíc není pravdou, že si musíte koupit např. jeden celý Bitcoin, můžete nakoupit kryptoměnu třeba jen za 500,- Kč. Pokud se registrujete přes tento odkaz, získáte zdarma 10$ v kryptměně Bitcoin k vašemu prvnímu nákupu. Na Coinbase je možné nastavit na měnu v korunách.

Pokud si budete chtít vybrat své peníze, tak můžete buď rovnou přes Coinbase nebo třeba SimpleCoin.cz, peníze za kryptoměny vám následně příjdou na účet. Nákup můžete provádět rovněž i přes fyzické BitcoinMaty ve větších městech, ale vždy potřebujete adresu peněženky, kam si Bitcoiny budete posílat a tou je právě váš účet na Coinbase.

Pokročilejší krok je přesun kryptoměn do fyzického Trezoru, ale o tom si napíšeme zase příště.

Doporučujeme vždy zvažit, zda nákup kryptoměn nebo zaslání příspěvku neohrozí Vaši životní úroveň, nebo dokonce platební neschopnost. Vložená částka do kryptoměn není možné ze strany magazínu žádným způsobem nárokovat.