Vzhledem k tomu, že se náš svět stává každým dnem čím dál tím více digitálním, online bezpečnost by měla být nejdůležitější pro každého z nás. Dvoufázové ověřovací systémy jsou jedny z nejbezpečnějších, které můžete povolit na vašich online účtech.



Pomocí nich se ujistíte, že k účtům máte přístup pouze vy. Podle Googlu to ale činí méně než 10% lidí. Softwarový inženýr Grzegorz Milka odhalil tato data na bezpečnostní konferenci Google, která se konala nedávno v Kalifornii. Pokud povolíte dvoufázové ověření na vašem účtu Google nebo jiném online účtu, vyžaduje se pro přihlášení použít kromě vašeho hesla ještě i jiné zařízení.

Pokud používáte například dvoufázové ověření v účtu Google, získáte po zadání hesla jedinečný kód zaslaný do telefonu, který budete muset zadat dříve, než budete mít přístup ke všem vašim informacím. Trvá to jen pár vteřin času navíc, ale přidává mnohem větší úroveň zabezpečení. Kromě toho se také ukázalo, že jen asi 12% uživatelů Google využívá správce hesel (například LastPass nebo 1Password). Grzegorz Milka dodává, že společnost Google nevyžaduje, aby bylo dvoufázové ověřování zapnuto.

Zdroj: androidcentral.com