Společnost Beam minulý měsíc představila Beam Authentic, což je zábavný odznak OLED Smart pro zobrazení obrázků, GIF a prezentací. Můžete ho nosit na oděvu nebo připevnit k tašce. Má obrazovku AMOLED o rozměrech 400×400 pixelů, na které můžete zobrazit vše, co se vám líbí.



Dívat se a cítit
Odznak je k dispozici v černé nebo bílé barvě. Měří 5 cm v průměru, o tloušťce 1 cm – tedy trochu tenčí než Apple Watch. Je zde poměrně velký prostor pro displej, který měří 3,5 cm. Plastový prostor je lesklý na přední straně, matný na zadní straně. Zadní strana odznaku má kovovou desku s logem Beam.

Spolu se samotným Beam Authentic získáte držák odznaku, dvě tašky (s jedním popruhem) a dvěma magnetickými držáky. Samotný držák odznaku je poměrně velký, takže se možná budete bát, že vám poškodí oblečení, ale naštěstí jsou magnetické držáky velmi silné, a tak poskytují lepší způsob, jak připojit odznak k oděvu.

Volby zobrazení
Beam umožňuje zobrazit fotografie, GIF nebo prezentaci všech obrázků, které jsou v něm uloženy. V případě prezentací můžete vybrat interval z několika možností:
5 sekund
10 sekund
20 sekund
30 sekund
1 minuta
5 minut
20 minut
1 hodina
2 hodiny
Beam dokáže uložit až 100 snímků najednou.

Vytváření odznaků
Existuje spousta různých způsobů, jak vytvořit své odznaky.
Za prvé, můžete vidět, co jiní lidé vytvořili v obnovitelném zdroji. To je přístupné z ikony na levé straně menu. Za druhé, můžete klepnout na ikonu Vytvořit (štětec) pro výběr mezi různými zdroji:
GIF (prohledávatelné)
Paint-your-own
Fotoaparát
Fotky
Vyhledávání obrázků na webu

Pokud namalujete svůj vlastní odznak, můžete si vybrat barvu pozadí, ohraničení a grafické šablony – a poté kreslit tužkou, štětcem nebo různými nástroji. Můžete také zadat svůj text a vybrat si mezi 15 různými typy písma. V aplikaci je opravdu působivá úroveň přizpůsobení.

Kvalita displeje a životnost baterie
Kvalita displeje je mimořádně působivá. Možná dokonce lepší než u Apple Watch, ačkoli je zde nižší rozlišení. Při maximálním jasu je displej ještě jasnější než u iPhone X. (Fotografie s maximálním jasem je zobrazena níže.)

Beam uvádí životnost baterie až 24 hodin. Liší se ale v závislosti na tom, jak moc ho používáte. Má funkce správy napájení, které zahrnují automatický jas, automatické stmívání a automatický spánek. Po pěti minutách se hodnota ztlumí, ale nikdy se nevypne.

Panic-button

Zařízení obsahuje funkci Panic-button, která přináší oznámení o vaši poloze a zadání až 4 nouzových kontaktů. Tato funkce je ve výchozím nastavení vypnuta, ale povolíte ji tak, že přejdete do aplikace, zadáte vaše jméno, výchozí zprávy a pak vyberte ze svých kontaktů až čtyři mobilní čísla. Chcete-li ji aktivovat, držte funkční tlačítko 10 sekund. Odznak bude blikat červeně po dobu tří sekund, aby se potvrdila aktivace a bude blikat zeleně po doručení zprávy.

Vize, slib a charitativní dar
Beam má velkou vizi pro tento odznak. Zobrazení našich zájmů, na kterých nám záleží, vyvolá rozhovor mezi cizími lidmi. Název „Authentic“ vychází z myšlenky, že odhalujeme něco, co se děje kolem nás. Vyzývá také zákazníky, aby složili trojnásobný slib, který představují barevné varianty loga:
ČERVENÁ: ukončení diskriminace a násilí
ZELENÁ: Udržujte otevřenou mysl
MODRÁ: jednejte se soucitem a respektem
Koupí tohoto produktu darujete 3 dolary jedné ze tří charitativních organizací, které si vyberete na pokladně.

Ceny a závěry
Beam je prostě zábavná věc. A za 99 dolarů je to poměrně pěkná zábava za něco s touto poměrně specifickou funkčností. Ovšem vize, pro kterou byl tento produkt vyroben bude zdá se nenaplněna. Většina lidí ho bude nejčastěji využívat k zobrazení zábavných obrazků –  například emotikonů. Ale zdá se, že je to kvalitní produkt. Pokud se vám tato myšlenka líbí a ušetříte 99 dolarů, nemyslím si, že budete zklamáni. Beam Authentic je k dispozici na webových stránkách společnosti.

Zdroj: 9to5mac.com