V říjnu Google vydal Google Pixelbook, tablet s Chrome OS. Nyní se podíváme na srovnání s tabletem od Apple – iPad Pro, který je dostatečně výkonný, aby také sloužil jako náhrada počítače.



Cena Pixelbook se pohybuje od 22 000 Kč. Ceny iPad Pro se pohybují od 19 990 Kč za 10,5-palcový a 24 490 Kč za 12,9-palcový. Pixelbook je vybaven procesorem Intel Core i5 7. generace, 8 GB RAM a 128 GB SSD. Má 12,3-palcový dotykový displej, který se vyrovnává většímu iPad Pro od Apple a nabízí až 10 hodin výdrže baterie. Pixelbook je stejně přenosný jako iPad Pro a má výhodu konstrukce 2 v 1 s možností otočení o 360 stupňů, což znamená, že ho lze použít jako tradiční laptop nebo ho můžete složit a použít jako tablet.

Jako notebook se Pixelbook vyrovná dalším podobným notebookům, ale jako tablet, její klávesnice přidává na tloušťce, tu na iPadu Pro nebudete vidět. Google ale nemůže konkurovat Apple, pokud jde o software a výkon kvůli problémům s některými neoptimalizovanými aplikacemi pro Android provozovanými na Pixelbooku. Čip v iPad Pro A10X Fusion je neuvěřitelně rychlý a aplikace běží rychle a hladce. Technologie Pixelbook není v žádném případě pomalá a systém ChromeOS nabízí také vyšší zabezpečení podobně jako iOS.

Zdroj: macrumors.com