Woodshed Art Auctions oznámila, že bude dražit obraz malovaný vodovými barvami, na kterém je logo Apple. Obraz maloval Andy Warhol a dražit se bude příští měsíc. Je součástí jeho sbírky, která nese název „Reklamy“.



Obraz byl malován v roce 1985, jeden rok po zahájení prodeje původního Macintosh. Obsahuje staré logo Apple Rainbow, které společnost používala od roku 1977 do roku 1998. Malba měří osm centimetrů, je podepsána Warholem na přední a zadní straně. Říká se, že je ve velmi dobrém stavu. Zatímco podobná malířská plátna Macintosh od Warhola byla prodána za 900 000 dolarů v nedávné aukci Sotheby’s, je tato malba na papíře, takže je zdánlivě méně cenná.

Přesto se odhaduje, že jeho cena se bude pohybovat mezi 20 000 a 30 000 USD. Warhol, který zemřel v roce 1987, byl umělec známý pro své obrazy ikonických amerických předmětů jako například Coca-Cola a celebrit včetně Marilyn Monroe, Elvis Presley a Muhammad Ali. Aukce se otevírá na webových stránkách Woodshed Art Auctions 1. února v 17:30, východního času. Minimální cena je 5 000 USD.

Zdroj: macrumors.com