Vzhledem k tomu, že více společností a služeb využívá uživatelských dat, je stále důležitější si data chránit. Pomocí tohoto článku se můžete podívat, jestli je vše nastaveno podle vašich představ.



Generální ředitel společnosti MoviePass hovořil o tom, kolik informací sbírá její aplikace.
„Víme o vás všechno. Získáváme obrovské množství informací“, sdělil. Když máte v telefonu aplikace, jako je MoviePass, je důležité si uvědomit, jaké jsou vaše osobní preference týkající se soukromí a jak přizpůsobit váš iPhone tak, aby tomu odpovídal. Naštěstí poskytuje Apple obrovskou kontrolu pomocí nastavení iOS 11.

Jak ochránit svá data v iPhone  

  • Otevřete Nastavení a přejetím prstem dolů vyhledejte Soukromí.
  • Najděte Polohové služby to je hlavním místem pro vyhledání a úpravu preferencí pro jednotlivé aplikace, ale také můžete hledat v seznamu níže, kde najdete Kontakty, Kalendáře, Připomenutí atd.
  • Po klepnutí na Polohové služby zkontrolujte, jaké oprávnění má každá aplikace.
  • Často je užitečné hledat aplikace, které jsou nastaveny na Vždy.
  • Ostatní budou používat Nikdy a Při používání.
  • Společnost Apple vyžaduje od vývojářů, aby popsali, co aplikace dělají s údaji o poloze, což je právě pod volbou „Při používání“ nebo „Vždy“.

Sdílení polohy

V horní části stránky Polohové služby najdete možnost Sdílet moji polohu. Jedná se o to, že vaši přátelé a rodina mohou vidět vaši polohu prostřednictvím některých aplikací od společnosti Apple, jako jsou například Najít přátele a některé funkce založené na umístění například Siri, HomePod nebo HomeKit. Můžete také změnit, které zařízení sdílí vaši polohu, a odstranit staré nebo nepotřebné zařízení tím, že přejdete prstem zleva doprava.

Systémové služby

Dole na stránce Polohové služby naleznete Systémové služby. Zde můžete přizpůsobit veškerá nastavení. Najdete zde také přepínače pro sdílení údajů o poloze, abyste pomohli vylepšit produkty společnosti Apple, které můžete také nastavit podle vašeho uvážení.

Legenda o tom, co znamenají různé šipky je uvedena v nastavení. Jedním z posledních způsobů, jak zkontrolovat a upravit nastavení ochrany osobních údajů, je podle toho, které aplikace třetích stran mají přístup k vašemu iPhonu a nainstalovaným aplikacím. Tato nastavení naleznete v hlavním nastavení ochrany osobních údajů.

Zdroj: 9to5mac.com