Toyota dnes oznámila, že CarPlay bude standardním prvkem v novém vozidle 2019 Corolla Hatchback ve Spojených státech. Pojďme se podívat, jak bude vypadat a co vše bude umět.



CarPlay a Amazon Alexa jsou zabudovány do systému Entune 3.0 s osmipalcovým dotykovým displejem, rozhraním Siri Eyes Free, AUX, USB 2.0 a hands-free telefonními hovory a přehráváním hudby přes Bluetooth. Na uložení iPhone je zabudován zásobník s volitelným bezdrátovým nabíjením založeným na technologii Qi. Toyota představí 2019 Corolla Hatchback na International Auto Show v New Yorku příští týden.

Vozidlo bude k dispozici v prodejnách po celých Spojených státech v létě roku 2018. Ceny a přesná dostupnost nebyly zveřejněny. Toyota byla jedním z posledních velkých automobilek, kteří CarPlay nepodporovali. To se změnilo v lednu, kdy společnost uvedla 2019 Avalon jako své první vozidlo kompatibilní se softwarovou platformou Apple, která poskytuje pohodlný přístup k hovorům, mapám, zprávám, hudbě, podcastům a volbě aplikací třetích stran.

2019 Camry a 2019 Sienna budou také pravděpodobně vybaveny systémem CarPlay, jelikož modely 2018 těchto vozidel jsou již vybaveny systémem Entune 3.0. Vozidla Lexus se systémem Enform 2.0 budou také podporovat CarPlay. Bohužel, mluvčí Toyoty řekl společnosti MacRumors, že v tuto chvíli nemá žádné plány na podporu CarPlay ve vozidlech před rokem 2019 nebo v jiných zemích.

Zdroj: macrumors.com