Společnost Airbnb spustila novou funkci nazvanou Cestovní příběhy, která uživatelům umožňuje nahrát videa, aby zobrazovala nejdůležitější informace ze svých výletů. Nová inovace společnosti také dokazují, že uživatelské tipy k přidání video příběhů, jako je to, jak udržet telefon stabilní, ideální úhly apod., tyto tipy uvádí v sekci Časté dotazy.



Podle Recode byla funkce Snapchat Stories „tiše rozvedena na beta skupinu uživatelů“, kteří byli pozváni k odeslání 10sekundových videoklipů z různých zážitků z cestování, které by mohli společně upravit pomocí funkce Cestovní příběhy.

Chcete-li vytvořit příběh, uživatelé musí kliknout na tlačítko Přidat video a vybrat jej z telefonu, abyste přidali příběh a pozdější umístění tagy a přidali titulky.

Cílem spuštění funkce je propagovat zážitky nejen za ubytování, které je většinou známo Airbnb, což uživatelům poskytne platformu pro sdílení zkušeností o různých „místech zájmu“, vysvětluje Recode.

Tato funkce je v systému iOS k dispozici pouze v nejnovější verzi aplikace.

Původní myšlenka „Příběhů“ vznikla u Snapchatu, následně byla okopírovaná Instagramem a později i Facebookem. Není se tedy čemu divit, že Airbnb zařadilo tuto funkci i do své aplikace, protože je to aktuálně nejžádanější kanál na sociálních sítích.

Zdroj: arabianindustry.com