Apple uvede v roce 2019 alespoň jeden nový model iPhonu se zadním fotoaparátem se třemi objektivy, uvádí tchajwanská internetová stránka Economic Daily News, která cituje analytika Jialin Lu.



Lu je přesvědčen, že systém s trojitým objektivem umožní pokročilé 3D snímání pomocí stereoskopického pohledu, přičemž dva ze senzorů dokáží pořídit snímky z různých úhlů. Zpráva naznačuje, že stejně jako systém TrueDepth na přední straně zařízení iPhone X, toto 3D snímání bude použito pro účely rozšířené reality. CEO společnosti Apple, Tim Cook, opakovaně vyjádřil svůj hluboký zájem o rozšířenou realitu. V loňském roce vydala společnost Apple svoji platformu ARKit, která umožňuje vývojářům vytvářet aplikace pro rozšířenou realitu do iOS 11.

Třetí čočka by měla pravděpodobně delší ohniskovou vzdálenost pro lepší zvětšení, podle Lu. Objektiv s dlouhým ostřením by pravděpodobně poprvé umožnil 3x optický zoom na iPhone, což uživatelům umožní zvětšit obraz v hledáčku až třikrát bez snížení kvality. Modely iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus a iPhone X jsou pro porovnání vybaveny optickým zoomem. Nový Huawei P20 Pro se stal prvním zařízením se zadním fotoaparátem se třemi objektivy, včetně objektivu o rozměrech 40 megapixelů, čočky o rozměru 20 megapixelů a osmi megapixelového teleobjektivu s 3x optickým zoomem.

Zdroj: macrumors.com