Ceny akcií společnosti Apple rostly už v průběhu 1. května před zveřejněním finančních výsledků společnosti. Hned jak byla čísla známa, akcie raketovou rychlostí vystřelily o více než 5%. Ve chvíli psaní tohoto článku je totiž cena za jednu akcii AAPL 173,73 dolarů.



Finanční výsledky byly pro Apple více než optimistické. Ačkoliv to na základě mnoha informací z dodavatelských řetězců vypadalo, že se jednalo o složité období pro Apple, pocity investorů jsou optimistické. Následovaly však obavy. I když Apple naplnil svá očekávání v druhém kvartále, Q3 už může být pesimističtější. Dodavatelské řetězce Applu zisky odhadly na 50 miliard dolarů, zatímco někteří analytici tvrdí 51,5 miliardy. Apple se se svou předpovědí vytáhl. Sám totiž očekává něco okolo 51,5 – 53,5 miliard dolarů.

Apple nedávno taktéž navýšil dividendy o 16%. Analytici jsou optimističtí také co se týče letošních iPhonů. I přesto, že jablečné telefony nepředstihly rekordní zájem o iPhone 6, někteří analytici tvrdí, že je dosti pravděpodobné, že se tyto čísla ještě do konce roku změní.

Zdroj: 9to5mac.com