V loňském roce bylo uvedeno, že společnost Apple může tento rok použít nový typ LCD technologie, známý jako Full Active, který umožňuje extrémně tenké rámečky. Apple tvrdí, že by místo toho mohl použít jinou formu LCD, kterou vyvinul LG.



Známý jako MLCD+ a prodávaný společností LG v novém telefonu G7 ThinQ jako Super Bright Display používá čtyři PPI místo tří. LCD má tři PPI, známé jako RGB: jedna pro červené, zelené a modré světlo. Smícháním těchto tří primárních barev a jejich přizpůsobení se může na obrazovce zobrazit libovolná barva. MLCD+ přidává čtvrtou – bílou barvu. To umožňuje zvýšení jasu displeje pro stejnou úroveň podsvícení. Jak DisplayBlog vysvětluje, nejprve byl vyvinut společností LG pro použití v 4K televizorech.

Přidání bílého dílčího pixelu se zvyšuje míra propustnosti světla na 8%. Bílý dílčí pixel také zvyšuje rozdíl v jasu mezi obrazovými body pro zvýšení ostrosti obrazu. LG je známým dodavatelem Apple pro iDevice a jejich nové displeje MLCD+ se zdají být jasným skokem vpřed, pokud jde o jas a životnost baterie – funkce, které by učinily nový model 6,1-palcového iPhone ještě přitažlivějším. Jedna z nevýhod ostatních LDC displejů, které Apple používá ve starších iPhonech, je, že potřebujete okrajové konektory, které omezují schopnost mít na všech čtyřech stranách pěkný design. Pokud Apple chce pečlivě napodobit design iPhone X, bude potřebovat nějakou formu novějších technologií.

Zdroj: 9to5mac.com