Ano, je tomu opravdu tak. Lidé by podle nejnovějšího průzkumu serveru 9to5 Mac svěřili svá data raději společnosti Apple, než vládě, nebo kterékoliv jiné technologické společnosti. Tato skutečnost tak jenom potvrzuje, že se Applu za roky práce na obraně soukormí uživatelů skutečně podařilo vybudovat dobré jméno.



Server 9to5mac provedl v průběhu tohoto týdne průzkum, jehož cílem bylo zjistit, které společnosti lidé důvěřují nejvíce co se týče uchovávání osobních dat uživatelů. Průzkum proběhl jako anketa umístěná v samotném článku. Na otázku, které společnosti by lidé svěřili svá data nejraději, kdyby si mohli vybrat odpovědělo 86% dotázaných, že společnost Apple. Samotná vláda se přitom umístila až na třetím místě s pouhými 2,72%. Následoval Google s 1,66% a Amazon s 0,44%. 8,44% lidí si nebylo jistých, kterou možnost vybrat.

Zajímavé byly i výsledky druhé ankety, kterou server ve svém článku spustil. Ta se totiž svých čtenářů dotazovala, zda si myslí, že by bylo nejlepším řešením pro ochranu dat vytvořit jednu, velice dobře zabezpečenou databázi. Na tuto anketu odpověděla více než polovina odpovědmi „Rozhodně ne“, nebo „Spíše ne“. Na celou anketu se můžete podívat v tomto článku.

Zdroj: 9to5mac.com