Apple čelí žalobě kvůli vadným klávesnicím. Žaloba, podaná v okresním soudu v Severní Kalifornii, tvrdí, že Butterfly klávesnice, které jsou v modelu MacBook 2015 a MacBook Pro, jsou náchylné k znečištění.



To vede k nereagujícím klávesám, podle soudních dokumentů získaných společností MacRumors. Žaloba byla podána jménem majitelů MacBook Pro – Zixuan Rao a Kyle Barbaro, obyvateli San Diega, Kalifornie a Melrose, Massachusetts. Stížnost uvádí, že klávesy mohou přestat reagovat, když se kolem nich hromadí malé množství prachu nebo nečistot. Butterfly klávesnice a MacBook se vyrábějí a sestavují tak, že když se minimální množství prachu nebo nečistot hromadí pod nebo kolem klávesy, stisknutí se nezdaří.

Soud tvrdí, že tisíce spotřebitelů se setkali s touto vadou a zdůrazňují více než 20 stížností sdílených uživateli ns Apple Support, MacRumors a Reddit. Ve stížnosti je také citována zpráva Change.org o této problematice, která má v současné době více než 22 000 podpisů. Soud tvrdí, že společnost Apple o problémech s klávesnicí ví, a to buď prostřednictvím testování před vydáním, stížností zákazníků nebo kombinace obou.

„Apple věděl, že klávesnice je vadná v době, kdy začal prodávat postižené modely veřejnosti. Stížnosti na selhání klávesnice začaly běžet krátce po vydání MacBooku 2015. Navzdory tomu, že o tom Apple věděl, vybavil MacBook a MacBook Pro touto klávesnicí a pokračoval v prodeji těchto notebooků zákazníkům.“ Stížnost požaduje, aby společnost Apple vyplatila náhradu škody, zveřejnila vadu a uhradila zákazníkům veškeré náklady spojené s opravou nebo výměnou chybných klávesnic.

Zdroj: macrumors.com