Jistě si pamatujete, jaký při svém uvedení (rok 2012) Apple Mapy zdvihly vlnu rozruchu. Vše končilo tím, že Tim Cook podal veřejné prohlášení o tom, že aplikace neměla spatřit světlo světa a nekonečnou kritikou směrem k mapám.



Dnes je rok 2018 a Apple Maps je naprosto vypilovanou možností pro orientaci při cestování. Jaké jsou čtyři důvody, proč si zvolit Appe Maps před Google Maps?

 

  1. Skvělá ochrana soukromí: problém Google Maps je časová osa, která zaznamenává, kdy a kde jste byli. Jenže máte pořád pocit, že vás někdo sleduje, a co když vlastně ano? Apple je celkově zaměřen na ochranu soukromí, a to platí i pro mapy. Apple Maps využívají sběr dat, které jsou propojeny s náhodnými identifikátory, proto nemůžete být sledování a svázání s Apple ID.
  2. Siri: i když je hlasová asistentka Siri kritizována, a to hlavně u HomePodu, v mapách je šikovnou společnicí. Prostě jí řeknete „Hey Siri dovez mě domů“, nebo jí požádáte o přesun na konkrétní místo. Nemusíte nic při jízdě autem nastavovat v mapách.
  3. Apple Watch: jde o atraktivní platformu Apple Maps na Apple Watch. Je to praktičtější využití, kdy jste na například na zatáčky upozorněni dokonce vibracemi.
  4. Kvalita mapových dat: v tomto ohledu Apple Maps zaostávají za Google Maps. Google Maps mají prostě nejlepší data. Ale není to tak podstatné, když mají i Apple mapy dobré přesné data. Spolehlivost o proti Googlu je na 84%. To stačí ne?

Zdroj: 9to5mac.com