Apple dnes nasadil vývojářům šestou beta verzi iOS 11.4 tři dny po nasazení páté beta verze a více než měsíc po vydání iOS 11.3, což je hlavní aktualizace, která představila několik nových funkcí.



Registrovaní vývojáři si mohou stáhnout novou beta verzi iOS 11.4 z vývojářského centra společnosti Apple. Aktualizace iOS 11.4 přináší ClassKit pro vzdělávací instituce, který podporuje nové funkce, které byly oznámeny 27. března ve škole Apple zaměřené na vzdělávání. Pro běžné uživatele aktualizace přidává funkce, které byly původně v beta verzi iOS 11.3, ale byly odstraněny před vydáním. Aktualizace tedy přináší možnost ukládání vašich iMessages do iCloudu, což umožňuje lepší synchronizaci. V současné době jsou příchozí zprávy iMessage odesílány na všechna zařízení, ve kterých jste přihlášeni k Apple ID.

Aktualizace také obsahuje funkce AirPlay 2 a Apple TV je opět k dispozici v aplikaci Domácnost. S AirPlay 2 lze přehrávat stejný zvukový obsah ve více místnostech na zařízeních, která podporují AirPlay 2. AirPlay 2 obsahuje funkci, která umožňuje požádat Siri na jednom zařízení, aby přehrávala obsah na jiném zařízení s podporou AirPlay 2. Pouze pro iPhone 8 a iPhone 8 Plus je k dispozici nová tapeta (PRODUCT)RED.

Zdroj: macrumors.com