Vzhledem k tomu, že Apple pokračuje v přechodu od technologie LCD k technologii OLED pro své iPhony, zprávy naznačují, že dva ze tří modelů iPhone, které se chystá společnost vydat v září, budou nabízet OLED displeje.



Předcházející fámy naznačily, že Apple dokončí svůj přechod na OLED displeje v roce 2019, přičemž všechny modely přijmou tuto technologii. Nová zpráva od egyptské společnosti ET News nyní přidává svoje tvrzení na základě informací ze svých zdrojů. „Společnost Apple nedávno začala plánovat model iPhone pro rok 2019 a rozhodla se přijmout OLED technologii ve všech třech typech,“. Jiný zdroj uvedl: „Společnost Apple se rozhodla pro rok 2019 dát nový OLED displej na nový model iPhone.“  Zatímco to není poprvé, co jsme slyšeli toto tvrzení, zdá se, že finanční trhy ho berou poměrně vážně.

Reuters dnes ve zprávách poznamenává, že akcie firmy Japan Display se snížily až o 20 procent. Japan Display je v současnosti dodavatelem LCD displejů pro iPhone a zatímco se rozvíjí vývoj technologie OLED, začne se teprve v roce 2019. Toto načasování a nedostatek zkušeností znesnadní firmě Japan Display konkurovat společnosti Samsung a dalším dodavatelům OLED displejů, které jsou s touto technologií dále. Samsung je v současné době jediným dodavatelem OLED displejů pro iPhone X, ale Apple údajně investoval miliardy dolarů, aby pomohl společnosti LG začít pracovat s touto technologií, a LG se říká, že je dodavatelem pro letošní „iPhone X Plus“.

Zdroj: macrumors.com