LG nedávno vydal svůj vlajkový model LG G7 ThinQ, který stejně jako další špičkové smartphony obsahuje dual kameru, díky čemuž se dá přístroj používat ke tvorbě luxusních fotografií. Tento článek je o video-srovnání LG G7 ThinQ s vlajkovým modelem od Apple – iPhone X.



Zatímco iPhone X je vybaven dvěma objektivy (širokoúhlé objektivy a teleobjektivy), G7, podobně jako G6, má jiný přístup k nastavení fotoaparátu a zavádí standardní širokoúhlý teleobjektiv o velikosti 71 stupňů f / úhlový objektiv a dokonce širší objektiv f / 1.9 107 stupňů.

Oba senzory nabízejí 16 megapixelů. Čočky obsahují podporu pro optickou stabilizaci obrazu a systému autofokusu, jenž zahrnuje fázovou detekci a laser. Apple iPhone X má 12-megapixelový objektiv f / 1,8 s širokoúhlým objektivem, který je spárován s 12-megapixelovým teleobjektivem f / 2,4. Díky tomu iPhone X umožňuje využívání režimu hloubkových a výškových efektů.

Zařízení LG také disponuje efektem ve stylu portrétového režimu, ale rozostření pozadí se provádí pouze pomocí softwaru, vůbec ne technologií objektivu. LG se může pyšnit funkcí „AI Cam“, díky níž může analyzovat předměty na fotografii a nabídnout doporučení pro efektivní úpravu fotografie.

LG G7 má možnost ručního ovládání několik zahrnutých fotografických režimů díky aplikaci nativního fotoaparátu. U iPhone X je nutné stáhnout aplikaci třetí strany.

Tak či onak, oba fotoaparáty jsou špičkové a nic nepokazíte ani jedním z těchto zařízení. Každý fotoaparát fotí snímky trošku odlišně a záleží na každém, co mu více vyhovuje. Například iPhone X umí fotografie zaznamenat v přirozenějších barvách s mnoha změnami v osvětlení.

Zdroj: macrumors.com