Hudební streamovací služba má nyní již více než 50 milionů platících, nebo zkušebních uživatelů. Zmínil se o tom samotný Tim Cook, CEO společnosti Apple.



Cook se s touto informací pochlubil v rozhovoru pro televizi Bloomberg, jen něco okolo pěti týdnů potom, co Eddy Cue ohlásil, že Apple Music používá již 48 milionů uživatelů, přičemž 40 milionů je platících a 8 milionů používá zkušební verzi zdarma. Apple Music je však pouze jen druhou největší streamovací službou do počtu platících uživatelů. První – Spotify má přibližně 75 milionů platících uživatelů a kromě toho má také 95 milionů uživatelů používajících bezplatnou verzi. Tu však Apple Music nenabízí.

Eddy Cue se již v minulosti zmínil, že je v této oblasti rozhodně místo pro růst a tak si myslí, že není žádný problém, aby Apple Music do budoucna Spotify předstihl. A to bude pravděpodobně pravda. Pokud totiž Apple Music poroste skutečně takovou rychlostí, jako doposud, Spotify předběhne již zanedlouho. Služba Apple Music byla také klíčovou částí výdělků společností Apple. Do odvětví služeb totiž přinesla za poslední čtvrtletí něco okolo 9,1 miliardy dolarů.

Zdroj: macrumors.com