Společnost Google oznámila novou sérii plánů pro ukládání dat v cloudu, které přicházejí pro držitele účtu Google, včetně nové možnosti rodiny pro rozdělení jednoho plánu úložiště do pěti částí.



Nové plány nahradí stávající tarify úložiště Google Drive a obsahují 100 GB úložiště za 1,99 dolaru měsíčně, 200 GB za 2,99 dolarů za měsíc a 2 TB za 9,99 dolarů za měsíc (z 19,99 dolarů).

V důsledku toho Google odstraní svůj plán 1TB / 9,99 dolarů, ale bude i nadále nabízet bezplatně 15 GB úložiště všem uživatelům Google Disku. Další program, která bude nadále nabízena, je 30TB za 300 dolarů měsíčně.

Stejně jako dříve, tak i nové plány poskytují uživatelům prostor pro Google Disk, Gmail a kvalitní fotografie a videa (včetně 4K) ve službě Fotky Google.

Všechny placené plány přicházejí s přístupem k podpoře živého rozhovoru, která byla dříve omezena na držitele firemního účtu G Suite.

Pro srovnání jsou měsíční plány pro ukládání Apple iCloud 50 GB za 0,99 dolaru, 200 GB za 2,99 dolarů, 2 TB za 9,99 dolaru a 5 GB bezplatného úložiště pro uživatele zdarma.

Vyjádření Googlu:

„Stále více a více se spoléháme na internet, abychom mohli bezpečně ukládat věci, které záleží na životě, jednodušší a méně přeplněné. V průběhu let jsme lidem poskytli snadné a bezpečné způsoby vytváření, ukládání a sdílení souborů online, včetně 15 GB volného místa s každým účtem Google. Díky mobilním telefonům a novým formátem souborů, jako je 4K video a fotografování s vysokým rozlišením, se lidé ukládají více než kdy předtím.

Proto představujeme Google One, jednoduchý plán pro rozšířené úložiště, který obsahuje další výhody, které vám pomohou získat více z Googlu. V nejbližších měsících budou všechny plány úložišť pro úložiště spotřebitelů na Disku Google inovovány na Google One. Tato změna neovlivňuje obchodní zákazníky společnosti G Suite.

S programem Google One jsme upgradovali naše plány placených úložišť, takže budete mít ve Fotkách Google veškerý prostor, který potřebujete pro své Disku Google, Gmail a kvalitní fotografie a videa. S mnoha možnostmi, od 100GB do 30TB, můžete si vybrat ten plán, který je pro vás to pravé.

Lidé, kteří používají velké množství úložišť, mají tendenci používat i mnoho dalších služeb Google. Takže s Google One získáte přístup k odborníkům, kteří vám pomohou s našimi spotřebitelskými produkty a službami. Navíc získáte přístup k doplňkům z jiných produktů Google, jako jsou kredity na Google Play nebo nabídky vybraných hotelů nalezených ve Vyhledávání Google. A přidáme další výhody v průběhu času.

Jednou z nejčastějších požadavků, které jsme obdrželi, je, aby plány úložiště byly shodné v rámci rodiny. Pomocí služby Google One můžete do plánu přidat až pět členů rodiny a zjednodušit skladování za jeden účet. Každý dostane svůj vlastní soukromý úložný prostor, stejně jako další výhody Google One.

Pokud máte plán placeného úložiště Disku, budete v nadcházejících měsících automaticky aktualizováni na službu Google One, počínaje v USA a poté globálně rozšiřovat. Podívejte se na e-mail s potvrzením upgradu na Google One, kde můžete spravovat svůj plán úložiště a výhody. Způsob, jakým používáte Disk pro ukládání a sdílení souborů, se nemění.“

Zdroj: blog.google