Pamatujete na kauzu Bend Gate, která v roce 2014 obletěla doslova celý internet? Ano, jedná se o tu kauzu s ohýbáním iPhonů 6. V té době se obecně věřilo, že iPhone 6 nemá žádnou konstrukční vadu, nýbrž se jedná jen o bublinu a problémy s ohnutím telefonu zaznamenala jen hrstka uživatelů (maximálně desítky).



Očividně tomu tak však nebude. Apple se totiž ve svém vlastním dokumentu potají přiznal, že o problému věděl již před uvedením telefonu na trh a samotné šasi telefonu bylo až 7x slabší, než všechny do té doby vyrobené iPhony. Později, v květnu roku 2016, se také projevil problém známy jako Touch Disease, který způsoboval rozostření a následnou nefunkčnost horní části displeje včetně dotykové plochy.

Právě v soudním procesu týkajícím se tohoto problému byl Apple vyzván, aby doložil potřebné dokumenty týkající se problému. Vtipně – Apple předložil dokumenty, které hlásaly přesně a jednoduše. Apple o problému věděl, v samotném dokumentu se totiž píše, že iPhone 6 prokázal až 3,3 větší možnost ohnutí proti iPhonu 5s. Pamatujete si také, že nejčastěji problémem trpěli větší bratříčkové – iPhony 6 Plus? Přesně tak! Ten stejný dokument totiž popisuje, že iPhone 6 Plus byly až 7,2x náchylnější na ohnutí, než předchůdce iPhone 5s! Apple však i přesto v nadcházejících letech sebevědomě tvrdil, že v iPhonu 6 a 6 Plus nebyly zaznamenány žádná pochybení co se týče konstrukční části.

Tomuto faktu nahrává i informace o zpevnění konstrukce u nadcházejícího iPhonu – iPhonu 6 Plus, který již nabídl šasi z nové slitiny hliníku, která byla mnohem silnější a Apple ji v podstatě používá dodnes u svých hliníkových zařízení.

Zdroj: www.motherboard.vice.com