Firma PornHub provozující snad největší server s pornem celosvětově se zdaleka nezajímá jen o svá videa. Již v minulosti se server pochlubil řadou vtipných reklamních kampaní, v roce 2015 uvedl chytrý náramek, následně se začal zajímat o virtuální realitu a nedávno také o kryptoměny. Co by mohlo přijít potom? No jistě! Vlastní VPN!



Nová VPN od PornHubu se jmenuje VPNhub a je zcela zdarma. VPN od PornHubu nemá žádné omezení přenesených dat, nabízí přes 1000 serverů v 15 různých zemích a podle vlastních slov by neměla uchovávat žádné záznamy o síťové aktivitě. K dispozici je aplikace jak na iOS, tak pro Android. Tvůrci aplikace si od ní slibují zejména možnost, jak se schovat na veřejných Wi-Fi sítích. Bohužel však bezplatná verze není moc použitelná.

V České republice se totiž na žádnou rozumnou hodnotu rychlosti připojení nedostanete. Stejně tak dochází téměř k 50% ztrátovosti přenášených paketů. A aby toho nebylo málo, ping se pohybuje okolo 400-500 ms. Kromě toho si sami nemůžete vybrat, ke kterému serveru se chcete připojit a nemůžete si tudíž vybrat zemi. VPNhub nabízí i premiovou verzi, která veškeré tyto problémy vyřeší. Nabízí ji za 359 Kč měsíčně a nabídne plnou rychlost, možnost vybrat servery, lepší podporu, atd… Za danou cenu se však bohužel dají sehnat i lepší alternativy a tak vlastně aplikace není ničím unikátní.

Samotná aplikace jinak nemá s PornHubem nic společného, kromě názvu a loga se jedná totiž o klasickou VPNku. Můžete ji tedy použít na jakoukoliv síťovou aktivitu, nejen na PornHub.