Apple pokračuje v práci na novém typu pantu pro své zařízení. Společnost již od roku 2013 zdokonaluje svou práci a tento týden Evropský patentový úřad zveřejnil nejnovější patentové žádosti společnosti Apple, které zdůrazňují užitečnost tohoto flexibilního pantu pro MacBooky.



Tento patent popisuje flexibilní design pantu, někdy označovaný jako „živý pant“. To by znamenalo, že celý MacBook by mohl být vytvořen z jediného pevného materiálu. Tento patent vypadá podobně jako pant, který představila společnost Microsoft v roce 2015, který označuje jako dynamický otočný pant. Pant se otevírá, zatímco displej je od něj odnímatelný a může být nasazen v opačném směru, což umožňuje používání notebooku v režimu podobném tabletu. Podívejte se na níže uvedené video pro ukázku tohoto pantu. „Laptop může být vytvořen z tuhého materiálu majícího pružnou část vloženou přibližně ve středu. Ohebná část může dovolit, aby byl tuhý materiál složen na polovinu.

Horní část může podporovat obrazovku a spodní část může podporovat klávesnici a podobně, zatímco vnitřní strana definovaná bočními stěnami tuhého materiálu může obsahovat různé elektronické součásti v souladu s běžnými výpočetními zařízeními pro přenosný počítač.“, uvedl Apple. Navíc k přidané flexibilitě by tento typ pantu zdaleka usnadnil výrobní proces, protože celý notebook by mohl být vytvořen z jediného materiálu. Skutečnost, že Apple reviduje patent od roku 2013, naznačuje, že je to pro společnost důležitá oblast, ale je těžké zjistit, kdy to bude skutečností.

Zdroj: 9to5mac.com