Pomale se blížíme k události WWDC 2018, kde se očekává, že Apple odhalí své nejnovější aktualizace softwaru, včetně iOS 12. Již jsme zveřejnili některé koncepty designerů, kteří si představují, jak by ho mohl Apple změnit a nyní se připojuje i iHelp BR.



Blog tento víkend vydal celou sadu konceptů, které uvádějí, jak by Apple mohl obnovit uzamykací obrazovku v iOS 12. Uživatelé si například mohou zvolit až čtyři různé klávesové zkratky, které se umístí na uzamčené obrazovce pro snadný přístup. Použití funkce 3D Touch na kterékoli ikoně vyvolá detailní zobrazení. Jak můžete vidět na obrázcích, můžete mít rychlý přístup k aplikaci Telefon, podrobnostem o počasí, hudbě a dalších. Kromě této funkce představuje tento koncept také režim pro uživatele iPhone X, jak je vidět na obrázku nahoře.

Podobně jako v mnoha telefonech s Androidem by tento režim vždy zobrazoval výše zmíněnou funkci a čas v „efektu vyblednutí“. To znamená, že displej zůstane převážně černý a čas se zobrazí ve světlém textu. Další změny, které zde byly navrženy, zahrnují méně rušivý indikátor hlasitosti a tmavý režim, který byl již několik let pravidelně požadován od uživatelů iPhone. Je však důležité si uvědomit, že iOS 12 by se měl zaměřit primárně na opravy chyb a vylepšení výkonu, takže nevíme, zda se skutečně objeví vylepšené rozhraní, které zde vidíme. WWDC bude oficiálně zahájen v pondělí 4. června 10AM PT. Na akci se očekává odhalení iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 a macOS 10.14.

Zdroj: 9to5mac.com