Apple vydal iOS 11.4 pro veřejnost, včetně podpory ClassKit, AirPlay 2 a dlouhou dobou očekávánou podporu zpráv v iCloudu. Aktualizace je nyní k dispozici ke stažení na iPhone, iPad a iPod Touch.



Konečné vydání je do značné míry nezměněno od šesté beta verze, přičemž klíčová novinka je podpora ClassKit, což je rámec společnosti Apple, který pomáhá vývojářům vytvářet své vzdělávací aplikace. Jedná se také o verzi, která obsahuje zprávy v iCloud, což je funkce, která synchronizuje konverzace mezi více zařízeními Apple přihlášenými do stejného Apple ID. Smazání zpráv z jednoho přihlášeného zařízení jej odstraní ze všech připojených zařízení k účtu iCloud. Také pouze ty nejnovější zprávy budou uloženy na zařízení, přičemž ostatní budou uloženy v iCloudu a budou načteny pouze v případě potřeby.

AirPlay 2 přidává další funkce jako je podpora streamování hudby do více místností. Součástí aktualizace je také oprava zpoždění odezvy při používání 3D Touch na podporovaných iPhonech, možnost použití Siri pro ovládání přehrávání Apple Music na Apple TV a další vylepšení výkonu. Uživatelé si mohou tuto aktualizaci stáhnout tak, že na svém zařízení otevřou aplikaci Nastavení, přejdou do části Obecné a pak na položku Aktualizace softwaru.

Zdroj: appleinsider.com