Společnost Apple vydala tvOS 11.4 a watchOS 4.3.1 méně než týden před WWDC.  Aktualizace jsou nyní k dispozici ke stažení a instalaci do příslušných zařízení. Aktualizace tvOS 11.4 je převážně zaměřena na AirPlay 2.



Hlavní změnou v AirPlay 2 je posun směrem k víceválcovému zvuku, včetně možnosti streamovat hudbu k více zvukovým zařízením v bezdrátové síti najednou. Uživatelé budou moci definovat, kde se nachází reproduktor a přidat ho ke skupině dalších zvukových zařízení v místnosti, které mohou být kolektivně řízeny. To umožňuje, aby různé skladby nebo seznamy videí byly přehrávány v různých místnostech v domě nebo aby bylo možné rychle nastavit všechna zařízení v domě, aby přehrávaly stejný zvuk. AirPlay 2 se zpočátku objevil v beta verzi iOS 11.3, ale byl odstraněn před zveřejněním. To je nyní znovu zavedeno v iOS 11.4 a tvOS 11.4.

Pokud Apple TV není nastavena na automatické stahování aktualizace, může být spuštěna ručně tím, že se dostanete do aplikace Nastavení a pak zvolíte Systém, Aktualizace softwaru. Poté by se Apple TV měla restartovat a nainstalovat aktualizaci. watchOS 4.3.1 je z velké části vedlejší aktualizace, jak je označeno číslem verze. Vedle aktualizací výkonu je zde relativně málo zásadních změn. Apple vydala upozornění, že starší aplikace nebudou podporovány v budoucích verzích watchOS. Vývojáři byli varováni několik měsíců dopředu, zatímco společnost Apple přestala přijímat tyto aplikace od dubna. Není jasné, kdy přesně očekávat ukončení podpory. Aktualizace watchOS 4.3 může být nainstalována prostřednictvím aplikace Watch v iPhone.

Zdroj: appleinsider.com