O tom, že Apple Watch pomáhají zachránit lidské životy jsme napsali už několik článků. Nyní tu máme další příběh. Kevin Pearson byl v nemocnici doprovázet svého otce na prohlídku, když ho jeho Apple Watch varovaly.



Podle Apple Watch se jeho tepová frekvence pohybovala kolem 161 úderů za minutu. Tato míra je vyšší než ta, kterou například dosáhne mnoho sportovců uprostřed intenzivního cvičení. Přestože necítil žádné příznaky pro infarkt se Pearson řídil instrukcemi Apple Watch, posadil se a pozoroval srdeční frekvenci několik minut. Ta se stále pohybovala mezi 79 a 135 údery za minutu. Pearson byl znepokojen tím, že by Apple Watch byly nepřesné, ale přesto požádal lékaře o kontrolu. Ten objevil, že trpí atriální fibrilací, a nasměroval jej ke specialistům ve větší nemocnici, kde byla znovu potvrzena závažnost situace.

Pearson napsal generálnímu řediteli Apple poděkování a od té doby si nastavil na Apple Watch upozornění, když jeho srdeční frekvence bude vyšší než 120 úderů za minutu. Přestože přesnost snímačů tepové frekvence v Apple Watch není neomylná – někdy se může měnit i v průběhu cvičení – Apple učinil při jejich výrobě zvláštní důraz na zdravotní využití. Společnost dokonce provozuje studium Apple Heart Study ve spolupráci se Stanfordskou medicínou, přičemž jedna výhoda je, že lidé, kteří dostanou výstrahu podobně jako Pearson, mohou obdržet kontakt na odborníky.

Zdroj: appleinsider.com