Jen týden před WWDC v San Jose v Kalifornii, kde se očekává, že Apple představí iOS 12, několik grafických designérů vytvořilo vlastní fantastické koncepty. Nejnovější pochází od Michaela Calcady, studenta čtvrtého ročníku na York University.



Koncept Calcady předpokládá několik změn v iOS, včetně zcela nového režimu Siri Sight pro rozšířenou realitu s mnoha užitečnými informacemi o obchodech, restauracích, dopravních zastávkách, orientačních bodech a dalších zajímavých místech, kromě aktuálních informací, jako je uzavření silnic. „Jelikož se domnívám, že rozšířená realita je technologií, která bude zásadní pro budoucnost, integroval jsem AR do jádra iOS a nabídl nové inovativní a intuitivní způsoby, jak iOS využít“, uvedl Calcada.

Koncept Calcady také předpokládá seskupené oznámení, upozorňovací bod v stavovém řádku, podrobnější ovládání ve výchozí aplikaci Fotoaparát, tmavý režim, skupiny ve FaceTime a zdokonalené ovládací prvky hlasitosti.

Jakékoli vylepšení Siri by bylo vítáno, protože několik zpráv naznačuje, že asistent společnosti Apple zaostává za svými soupeři, včetně Amazon Alexa a Asistent Google. Pokud jde o možnosti rozšířené reality, mohly by být vhodné spíš pro iOS 13, protože fámy naznačují, že Apple vydá v roce 2019 alespoň jeden iPhone s trojitým objektivem zadního kamerového systému. Soubor trojitých čoček údajně umožní rozšíření zoom a 3D snímání pro rozšířenou realitu.

Stejně jako u většiny konceptů, je pravděpodobné, že tato verze nebude vypadat jako skutečná verze systému iOS 12 společnosti Apple, můžeme ovšem snít.

Zdroj: macrumors.com