Kategorie produktů „Ostatní“, která ve finančních výsledcích zahrnuje sluchátka AirPods, Apple TV, chytré hodinky Apple Watch, reproduktor HomePod, produkty Beats, iPod Touch a další příslušenství společnosti Apple totiž přinesla rekordní příjmy – 4 miliardy dolarů. To znamená oproti minulému roku 38% nárůst. V minulém roce totiž společnost z této oblasti vydělala jen „pouhých“ 2,9 miliardy dolarů.



Podle CEO Tima Cooka byly nejvíce lukrativním produktem kategorie ostatní hodinky Applw Watch. Právě u nich byl totiž zaznamenán výrazný meziroční nárůst do počtu prodaných kusů. Apple však neuvádí pro každý produkt kategorie „Ostatní“ zvlášť zisky a proto bohužel přesné tržby z Apple Watch nevíme. Cook dodal, že dalším zajímavým produktem, o kterého společnost zaznamenala opravdový zájem jsou sluchátka AirPods. Podle Cooka se jedná stále o hit, který je pro společnost pomalu obtížné neustále udržet na skladech.

Cook příliš nemluvil o HomePodu, což jen potvrzuje naše předchozí domněnky, že se tomuto chytrému reproduktoru příliš nedaří. Poznamenal však, že věří, že se jedná o průlomový reproduktor, který změní způsob, kterým posloucháme hudbu. Apple totiž pracuje na softwarovém vylepšení HomePodu a taktéž k uvedení na další světové trhy.

Zdroj: macrumors.com