Code Conference je každoroční konference probíhající v Kalifornii. V úterý na ni dorazil i generální ředitel společnosti Snap Evan Spiegel, aby diskutoval o kontroverzní aktualizaci aplikace, kopírování Facebookem a nedávném skandálu Cambridge Analytica.



Konkrétně Spiegel během svého čtyřicetiminutového rozhovoru s Kareem Swisherem „přiléval sůl do rány“, když hovořil o Facebooku a jeho pokračujícím boji se soukromím uživatelů. S odkazem na rozhodnutí kopírovat funkci Příběh do aplikace Facebook, Instagram, Facebook Messenger a WhatsApp řekl Spiegel: „Opravdu bychom ocenili, kdyby také kopírovali naše postupy ochrany dat.“ Snapchat je založen na myšlence, že zprávy a fotografie, které uživatelé odesílají na platformě, zmizí po uplynutí předem stanoveného času a poskytují určitý pocit jistoty bezpečí v aplikacích iOS a Android.

„Facebook, na druhé straně, má jen spoustu funkcí – včetně dočasných příběhů – umístěných v aplikaci bez základní filozofie soukromí uživatelů“, tvrdí Spiegel. Spiegel nakonec řekl, že si myslí, že Snapchat přežije konkurenty, kteří aplikaci kopírují, protože zatímco jiné platformy nutí lidi soupeřit se svými přáteli o počet označení „To se mi líbí“, Snapchat se zaměřuje na komunikaci s blízkými přáteli. Takže zatímco Facebook napodobuje jeho rysy, generální ředitel společnosti Snapchat si je jistý, že je velmi těžké napodobit aplikaci Snapchat.

Zdroj: macrumors.com