I přesto, že je CarPlay žhavým tématem, většina výrobců se spoléhá na kabelovou implementaci. Tak může uživatel svůj iPhone připojit k USB portu v případě potřeby nabíjet. Nejnovější iPhony ale podporují bezdrátové nabíjení Qi, no a toto bezdrátové nabíjení nabízí stále více automobilových výrobců.



První výrobce, který zavedl CarPlay byl BMW a jeho značka MINI. K němu se nedávno přidal Mercedes. Jaké je CarPlay modelu X3  u BMW? Zcela bezdrátové, na rozdíl od ostatních výrobců. Proto je instalace komplikovanější, ale proces spárování je pořád snadný.

Párování se odehrává přes Bluetooth, ale hlavní komunikace CarPlay probíhá přes WiFi pro stabilní připojení s vyšší šířkou pásma. Bezdrátové nabíjení je velice snadné. Před CarPlay se nachází podložka, na kterou svůj iPhone umístíte, no a on se začne nabíjet.

Jediným záporem je doba nabíjení při používání například Apple Maps. V 90 minutách při používání map se kapacita baterie zvedla z 46% na 54%. Samozřejmě CarPlay s Qi nabízí mnohem více funkcí, jako je například hlasová asistentka. Oceníte přehledný velký dotykový displej, a další věci. Jde o praktické vybavení auta, tak tedy doufejme, že ho najdeme u dalších značek.

Zdroj: macrumors.com