Prezident Donald Trump používá pro svojí každodenní práci nejméně dva iPhony v Bílém domě, ale ignoruje rady, aby pravidelně vyměňovali model určený pro komunikaci v síti Twitter, protože je to „příliš nepohodlné“.



Trump, který vyzval k bojkotu produktů Apple během své prezidentské kampaně, je nadšeným uživatelem iPhonů, často obrací na zařízení, aby získal fanoušky prostřednictvím služby Twitter. Nyní v Bílém domě Trumpova láska k iPhonům zůstává, ačkoli nová zpráva naznačuje, že jeho neochota dodržovat bezpečnostní protokoly je důvodem k obavám. 

Trump používá více iPhonů a pouze jeden má povolení k fotoaparátu a mikrofonu. Další iPhone slouží jako notifikační centrum z nejmenovaných zpravodajských aplikací a je na něm omezena komunikace v datové síti.

iPhony pro Bílý dům jsou silně modifikované modely, které používal i prezident Barack Obama. Minulý prezident dokonce měnil zařízení každých 30 dní a to pouze z bezpečnostních důvodů, aby nemohlo dojít k žádnému odposlechu nebo hacku.

Bezpečnostní experti tlačili na Donalda Trumpa, aby rovněž měnil každý měsíc své nejméně dva iPhony. Důvod je přitom jednoduchý, pouze tweet z jeho účtu by mohl vyvolat nečekanou paniku a mohl by ohrozit i zahraniční vztahy. Ovšem Donald Trump tuto možnost jednoznačně odmítl.

Zdroj: appleinsider.com