Apple dnes poslal tiskové pozvánky na nejrůznější zpravodajské a mediální stránky na nadcházející konferenci Worldwide Developers 2018, potvrzující plány společnosti uspořádat hlavní událost v pondělí 4. června 2018 v 10:00 hodin tichomořského času.



Je tradice, že společnost Apple uspořádala první den konference Worldwide Developers Conference a představení nových softwarových a hardwarových produktů. V letošním roce očekáváme na konferenci nové verze iOS, macOS, tvOS a watchOS a je možné, že Apple také využije tuto událost k odhalení nových modelů iPad Pro a nových Maců.

Apple říká, že pracuje na aktualizovaném iPadu Pro, který je vybaven displejem typu iPhone X s okrajem až k okraji bez Home tlačítka a podpory Face ID. Není však jasné, jestli bude toto zařízení připraveno k představení na WWDC, protože úniky říkají, že to možná přijde až koncem tohoto roku. Apple často aktualizace Maců a iMaců, MacBooků Pro a MacBooků.

Je také možné, že Apple využije událost WWDC k zahájení prodeje dlouho očekávaného AirPower, nabíjecí podložky, která je navržena tak, aby nabíjela modely iPhone X, 8 a 8 Plus současně s AirPods (s novým nabíjecím pouzdrem) a Apple Watch Serie 3.

Vstupenky na WWDC, které byly oceněny na1 599 USD, byly distribuovány vývojářům náhodným výběrem už v březnu. Společnost Apple také poskytla studentům a členům organizace STEM 350 stipendií, mezi něž patří bezplatná vstupenka na WWDC a bezplatné ubytování na státní univerzitě v San Jose.

Přibližně 5 000 vývojářů se zúčastní Konference celosvětových vývojářů, kde budou spolupracovat se stovkami inženýrů společnosti Apple, kteří jsou k dispozici pro zodpovězení otázek a rozhovorů o vývoji. Vývojáři, kteří se události nemohou zúčastnit, budou mít možnost sledovat návštěvy prostřednictvím webové stránky Apple WWDC 2018 nebo aplikace WWDC pro iPhone, iPad a Apple TV.

AppleNovinky.cz se už připravují delší dobu na WWDC, budeme vás o všem online a okamžitě informovat.

Zdroj: macrumors.com