Tiskové oddělení Facebooku dnes sdělilo, že identifikovali 200 aplikací, které zneužívaly údaje uživatelů právě prostřednictvím přístupu a povolení aplikace k profilům uživatelů. Mark Zuckerberg prohlásil, že prověřili už tisíce aplikací.



„Zhruba 200 aplikací bylo suspendováno, dokud se důkladně neprozkoumá, zda skutečně nějaké údaje zneužily,“ řekl viceprezident Facebooku Ime Archibong. Vyšetřování aplikací se týkalo převážně před zamezením těchto možností v roce 2014.

Máme velké týmy interních i externích odborníků, které pracují na co nejrychlejším prošetření těch aplikací. Doposud byly prověřeny tisíce aplikací,“ uvedl Archibong. „Když nalezneme důkazy, že aplikace zneužily data, zakážeme je a budeme o tom informovat prostřednictvím svých stránek. Ukáže to lidem, zda si oni či jejich přátelé nainstalovali aplikaci, která před rokem 2015 zneužívala údaje,

Tato událost kauza vznikla po provalení prodeje dat o uživatelích z Facebooku společností Cambridge Analytica, které byly použity pro nástroje a podporu volební kampaně Donalda Trumpa.

Zdroj: ctk.cz