Google spouští novou službu YouTube Music, která bude stát 10$ měsíčně. Jedná se o přímou konkurenci pro Apple Music a Spotify. Nová služba YouTube Music nahrazuje Google Play Music – stávající odběratelé budou automaticky migrováni (včetně neplacených uživatelů, kteří si zakoupili hudbu přes službu Google Play nebo používali službu k nahrání skladeb a seznamů skladeb).



Služba zahrnuje personalizované playlisty, inteligentní vyhledávání, podporu pro přehrávání pozadí a stahování hudby pro poslech v režimu offline.

Streamovací služba odstraní veškeré reklamy z hudebních videí, ale u ostatních videí na YouTube reklama zůstane. „Oficiální skladby, alba, tisíce playlistů a rádio interpretů a obrovský katalog remixů YouTube, živých vystoupení, obalů a hudebních videí, které nikde jinde nenajdete – vše jednoduše organizované a personalizované. Poprvé se všechny způsoby pohybu hudby můžete nalézt na jednom místě.

YouTube Music se spouští v úterý 22. května ve Spojených státech, Austrálii, Novém Zélandu, Mexiku a Jižní Koreji. V následujících týdnech se spustí do dalších zemích. Zahrnující Rakousko, Kanadu, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Irsko, Itálii, Norsko, Rusko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Spojené království.

Služba YouTube Premium se brzy objeví ve Spojených státech, Austrálii, Novém Zélandu, Mexiku a v Jižní Koreji, později následuje Rakousko, Kanada, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Irsko, Itálie, Norsko, Rusko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Spojené království.

Zdroj: macrumors.com