Streamovací služba Tidal, kterou mohou využívat i uživatelé na iPhonu a iPadu má finanční problémy. Více zdrojů uvedlo, že společnost Tidal neúčinila včasné platby „třem významným mezinárodním společnostem„, zajišťující autorská práva pro hudbu používanou ve streamovací službě.



Generální ředitel společnosti Phonofile uvedl, že zprávy o zpožděných platbách jsou správné, zatímco generální ředitel společnosti Propeller Recordings uvedl, že společnost nebyla od října vyplacena.

V prosinci se objevila první informace o tom, že Tidal má finanční problémy, protože nejsou naplněna veškerá očekávání o nových předplatitelích.

Tidal prohlásil, že album Kanye West dosáhlo během deseti dnů 250 milionů přehrání a že album Beyonce dosáhlo během 15 dní 306 milionů přehrání, což bylo údajně falešné po ročním průzkumu provedeném Dagensem Næringslivim a Norskou univerzitou věd.

Během doby, kdy Tidal oznámil album Kanye West, tak Tidal uvedl, že má 3 miliony předplatitelů. Aby dosáhli tohoto streamovaného čísla, by každý uživatel společnosti Tidal by musel více než 8x denně přehrávat album Kanye West, jak zdůrazňuje Music Business Worldwide.