Nový šestnáctiminutový snímek režiséra Braňa Holička ukazuje příběh chlapce, který se na internetu stal obětí vydírání. Za filmem stojí společnost Seznam.cz, respektive její projekt Seznam se bezpečně.



Vydírání dětí na internetu je čím dál tím běžnější věcí. V současné době se s ním setká přibližně 8% dětí, pouhá 2% z tohoto čísla pak o svém problému někomu řeknou. Vydírání je však jen jednou z forem kyberšikany. Nejčastějším problémem, se kterým se děti na internetu setkají je vnik do účtu s cílem způsobit dítěti problémy (35%), těsně za ním s 34% následují verbální útoky, následně s 18% vyhrožování a zastrašování a až poté vydírání.

„Film vypráví o tom, co se našim dětem může stát při obyčejném surfování na internetu. Je potřeba ukázat, jací se na něm pohybují lidé. Je potřeba dětem ukazovat nejen přínosy, ale také rizika digitálního světa.“

Premiéra se bude konat v úterý 29. května, tedy hned z kraje příštího týdne, na filmovém festivalu ve Zlíně. O den později se premiéry dočkají také diváci televize Seznam a na internetu se film objeví ve čtvrtek 31. května, přímo na Seznam.cz. Na trailer se můžete podívat zde.