Pokud byste si chtěli objednat počítač MacBook vybavený procesorem Core i7 prostřednictvím online obchodu Apple v USA zjistili byste, že již není k dispozici žádný model, který by byl okamžitě k dodání.



Zatímco modely lze ještě objednat, je třeba poznamenat, že doba dodání se pohybuje od 4. června do 6. června. Objednání stejných modelů ve Velké Británii by dopadlo stejně, přičemž doba dodání se pohybuje od 5. června do 7. června. Dostupnost MacBook Pro naznačuje, že 13palcové modely vybavené procesorem Core i5 s procesorem 2,3GHz mají podobný problém s dostupností. Jiné modely MacBook, MacBook Air a MacBook Pro lze zakoupit s běžnými odhady dodávky.

Nedostatečná dostupnost modelů v online obchodě Apple, stejně jako nízká zásoba v některých obchodech, by mohla napovídat, že Apple provádí změny před aktualizací produktové řady nebo před zavedením nového modelu. Vzhledem k tomu, že událost WWDC 2018 se koná dne 4. června, načasování dodání zásilek, které se shodují s koncepcí vývojářů, silně naznačuje, že příslušné MacBooky budou předmětem nějakého oznámení na akci.

Zdroj: appleinsider.com