Včera jsme vás prostřednictvím našeho článku informovali o chybě v systémech nejen od Applu, která způsobuje zamrznutí systému a taktéž problémy s funkčností aplikací, přes které byla poslána. Unicodový textový řetězec totiž obsahuje tisíce neviditelných znaků, které se na pozadí zpracovávají a vytěžují procesor. Pokud jste se již stali obětí nějakého vtípku, který vám znemožnil přístup k vaším zprávám, dnes vám přinášíme jedinečný návod, jak se těchto problémů zbavit.



Pokud vaše zařízení podporuje technologii 3D Touch, tedy telefony iPhone 6s a novější, postup pro vás bude následující. Nejdříve natvrdo vypněte aplikaci Zprávy. Požádejte Siri, aby odeslala libovolnou zprávu odesílateli škodlivé zprávy. To způsobí, že se v listu zpráv již jeho škodlivý kód nebude zobrazovat a nebude se tak muset vykreslovat. Zatlačte na ikonu zpráv a vyberte možnost Nová zpráva. Tapněte na zrušit. Dostanete se na seznam zpráv. Následně z listu zpráv celou konverzaci s tímto číslem smažte.

Jestliže vaše zařízení nedisponuje technologií 3D Touch, jedná se tedy o všechny iPhony až do verze 6 a poté také SE, postup bude následující. Nejdříve natvrdo vypněte aplikaci Zprávy. Požádeje Siri, aby odeslal libovolnou zprávu odesílateli škodlivé zprávy. To způsobí, že se v listu zpráv již jeho škodlivý kód nebude zobrazovat a nebude se tak muset vykreslovat. Otevřete aplikaci Zprávy a tapněte na šipku zpět v levé horní části. Následně celou konverzaci s tímto číslem smažte.

Zdroj: macrumors.com