Společnost Apple pravděpodobně zahájí v druhé polovině příštího roku alespoň jeden nový model iPhone se zadním fotoaparátem se třemi objektivy, podle časopisu Taipei Times, který cituje výzkumnou zprávu analytika společnosti Yuanta Securities Jeff Pu.



Zpráva neposkytuje žádné další podrobnosti, ale Economical Daily News minulý měsíc naznačil, že kamerový systém bude mít design 6P objektivů s až 5násobným zoomem a alespoň jedním 12 megapixelovým objektivem. Přidání třetího objektivu by pravděpodobně poprvé umožnilo 3x optický zoom, díky čemuž by si uživatelé mohli zvětšit obraz v hledáčku až 3x bez snížení kvality. Modely iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus a iPhone X jsou vybaveny optickým zoomem pro porovnání.

Jeden zadní fotoaparát se třemi objektivy by pravděpodobně byl funkcí vyhrazenou pro iPhony nejvyšší třídy, takže pokud je tato informace přesná, pravděpodobně se týká třetí generace iPhone X nebo iPhone X Plus, která se objeví kolem září 2019. Oproti tomu nový Huawei P20 Pro je první s trojitým objektivem zadního kamerového systému, včetně objektivu o rozměrech 40 megapixelů, čočky o rozměrech 20 megapixelů a 8-megapixelového teleobjektivu s 3x optickým zoomem. Pokud někdo doufá, že by to mohlo přijít ještě letos, musíme ho zklamat. Bývalý analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo předtím vyloučil v letošním roce jakékoli významné změny.

Zdroj: macrumors.com