O Googlu a jeho konferenci I/O, která se konala tento týden v úterý a přinesla zajímavé informace o Google Assistantovi píšeme dnes už poněkolikáté. V tomto článku jsme vás informovali o příchodu asistenta do ČR a v tomto potom o funkci Duplex, která změní váš každodenní život. Zajímavých novinek je tolik, že se nám nevejdou do jednoho článku. Tentokrát se budeme věnovat tomu, jak se asistent od Googlu stane ještě přirozenější.



Už nyní má Google Assistant oproti Siri hodně navrch a troufám si tvrdit, že už se ani nedá porovnávat. Asistent od Googlu je díky uživatelským datům a umělé inteligenci úplně někde jinde. Nově se však mimo jiné naučí ještě lépe komunikovat. Budete tak komunikovat mnohem přirozeněji.

Prvním vylepšením je, že již nebudete muset pro aktivaci asistenta používat frázi „Hey Google“, pro zadávání pokynů bude stačit rovnou vyslovit přání nebo příkaz. Asistent od Googlu nabídne také 6 nových hlasů. Toho bylo možné dosáhnout zejména díky pokroku ve vývoji umělé inteligence. Radikálně se tak snížil čas nutný pro nahrávání hlasu ve studiu.

Kromě lepšího pochopení kontextu se Google Assistant taktéž naučí projevovat více jako člověk. Jak jsme již psali v našem článku o Google Duplexu, kde v podstatě nešlo rozeznat asistenta od opravdového člověka. Toho se dosáhne také díky takovým maličkostem, jako přirozené lidské pomlky v projevu, váhání, přitakání jako například „hmm“ a tak dále.

Zdroj: engadget.com