V beta verzi iOS 11.3 byly objeveny kódy, které napovídaly, že Apple pracuje na novém ciferníku pro Apple Watch. Po těchto zprávách společnost Apple odstranila veškeré kódy související s novým ciferníkem ze systémů iOS a watchOS. To se však nyní změnilo s vydáním iOS 11.4 a watchOS 4.3.1.



Nové kódy nalezené v iOS vysvětlují, že nový ciferník je inspirován duhovou vlajkou. Pokaždé, když se dotknete obrazovky, barvy se budou pohybovat jiným způsobem.
Existuje však nová informace, a to jeho datum vydání. Nový ciferník bude k dispozici v pondělí 4. června v 12 hodin PST. Proto bude pravděpodobně oznámen během WWDC a  zpřístupněn okamžitě.

Jak získat nový ciferník před oficiálním datem vydání
Vzhledem k tomu, že nový ciferník je ve watchOS již obsažen a bude aktivován na základě aktuálního data a času ze systému, můžete ho skutečně získat před vydáním. Nedoporučujeme to ovšem, protože změna času na vašich zařízeních může mít špatné důsledky, včetně ztráty zdravotních údajů, tak to dělejte na vlastní nebezpečí.
Jediné, co musíte udělat, je změnit čas na iPhone, ke kterému je váš Apple Watch spárovaný. Přejděte do NastaveníObecnéDatum a čas, vypněte možnost Nastavit automaticky a nastavte datum a čas na příští týden, tedy jakýkoliv den po 4. červnu. Po vydání nového ciferníku můžete změnit čas zpět. Doporučujeme to co nejrychleji, aby se zabránilo problémům s vaším systémem.

Zdroj: 9to5mac.com